|
|
FİNANS SEKTÖRÜNE YÖNELİK EGİTİM PROGRAMLARIM
MERKEZ BANKALARI POLİTİKALARININ BANKA KARLILIĞINA ETKİLERİ
Amaç: Son yıllarda enflasyon ve jeopolitik risklerdeki artış küresel riskleri arttırmıştır. Küresel piyasalardaki bu gelişmelere her ülke Merkez Bankası benzer politikalarla tepki vermemektedir.
Gelişmiş ülke merkez bankalarının yüksek enflasyonla mücadele nedeniyle sürdürdüğü sıkı para politikaları, küresel borçlanma maliyetleri arttırdığı için resesyon beklentilerini yükseltmektedir. Yavaşlayan enflasyon ve artan politika belirsizliği küresel büyümeyi etkiliyor.
Dünya Merkez Bankalarının farklı kararları para ve sermaye piyasalarındaki volataliteyi arttırmakta sermayenin yönünü ülkelere göre hızla değiştirmektedir.
Bu gelişmelerin daha uzun vadeli planları ve pozisyonları olan bankalarda risk yönetimleri, karlılık üzerinde etkileri büyük olacaktır.
Bu programla katılımcılara FED, AVM, BOE, PBOC gibi Dünya para piyasalarında etkili sonuçlar yaratan Merkez Bankalarının stratejileri ile T.C Merkez Bankası kararlarının, uygulamalarının Türk Banka Bilançolarında ve kar marjlarında yaratacağı etkinin değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.
Hedef Kitle: Şube, Bölge, Genel Müdürlük yöneticileri
Deneyim : 5-20 yıl
İçerik
Finansal Sistemin Dinamikleri
Mevduat /Kredi Düzeni
Sermayedarın Beklentileri
Müşterilerin Beklentileri
Bankalardaki Maliyetler
Fonlama Maliyeti
Risk Maliyetleri
Alternatif Maliyetler
Operasyonel Maliyetler
Merkez Bankaları Politikalarının Banka Bilançoları Üzerindeki Etkileri
FED, AMB VE TCMB’nın uyguladığı Politikalar
Para Arzındaki Degişimlerin Olası Sonuçları
Sermaye Akımlarını Yönlendiren Kararların Banka Bilançolarındaki Sonuçları Faizlerdeki Hareketlerin Banka Sektöründe Ve Piyasalarda Beklenen etkileri
Kurlardaki Hareketlerinin Banka Sektörüne ve Piyasalara Etkileri
Karlılığa Etkileri
Süre: 2 Gün
|
|